forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti Sindikat nezaposlenih Izvanredna skupština Sindikata nezaposlenih Hrvatske
Izvanredna skupština Sindikata nezaposlenih Hrvatske PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 19 December 2012 11:06

IZVANREDNA SKUPŠTINA SINDIKATA NEZAPOSLENIH HRVATSKE

 

 

Dana 18.12.2012. godine u Zagrebu je održana Izvanredna skupština Sindikata nezaposlenih Hrvatske.

 

Na Skupštini je jednoglasno potvrđena odluka Izvršnog odbora SNH o razrješenju Zlatane Perković dosadašnje predsjednice SNH.

 

Za novu predsjednicu Sindikata nezaposlenih Hrvatske, jednoglasno je izabrana Marija Jelinčić, dosadašnja počasna predsjednica SNH.

 

Za počasnog predsjednika Sindikata nezaposlenih Hrvatske izabran je Zahir Kurbašić, koji obavlja i dužnost predsjednika Savjeta SNH.

 

 

Kontakt sa SNH mob. 099 45 99999 i e mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Sindikat nezaposlenih Hrvatske ujedno obavještava hrvatsku javnost da iako je proteklo više od šest mjeseci od pokretanja postupka registracije SNH kod Ministarstva rada i mirovinskoga sustava odnosno od pokretanja tužbe kod Upravnog suda u Zagrebu, do današnjeg dana nije donijeta prvostupanjska presuda.

 

Na ovaj način znatno je otežano formalno djelovanje i daljnje lokalno organiziranje Sindikata nezaposlenih Hrvatske, iako svakodnevno na stotine radnika ostaju bez posla i nezaposlenost dosiže katastrofične razmjere.

 

Iako je SNH najavio da će obavijestiti tijela EU i parlamente zemalja EU koje nisu ratificirale hrvatski pristupni ugovor o političkom sprječavanju i onemugućavanju organiziranja udruge koja predstavlja više od pola milijuna nezaposlenih, SNH to nije do sada učinio samo iz razloga kako se to ne bi protumačilo kao pritisak na sudbenu vlast.

 

Međutim, svačije strpljenje ima kraj, pa tako i mi u SNH ukoliko se u najkraćem roku ne riješi naš zahtjev za registraciju, namjeravamo o kršenju temeljnih ustavnih prava u RH, obavijestiti tijela EU i parlamente zemalja koje nisu ratificirale hrvatski  pristupni ugovor u EU, a osobito najutjecajnijih europskih zemalja kao što su Njemačka, Francuska i Velika Britanija.

Parlamente ovih zemalja i tijela EU ćemo osim našeg predmeta obavijestiti i o nefunkcioniranju cjelokupnog hrvatskog pravnog sustava, te o antipoduzetničkoj hobotnici koja je u cijelosti ugušila poduzetnike osobito one iz realnog – proizvodnog sektora, a to sve za posljedicu ima rekordnu nezaposlenost i osiromašeno stanovništvo.

Konačno, trebali Europi nova Grčka, Španjolska, Rumunjska ili čak i Slovenija???

Predsjednica SNH

U Zagrebu, 19.12.2012. godine.                                           Marija Jelinčić

 

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga