forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ Poziv na prosvjed
Poziv na prosvjed PDF Print E-mail
Written by dsz   
Friday, 16 December 2016 09:21

DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA podržava Oštećenike/opljačkane/ od ilegalnih Raiffeisen zadruga u njihovim nastojanjima da zaštite svoja prava i vrate opljačkano putem ništetnih ugovora i zelenaških kamata. Zbog toga pozivamo sve nadležne : Vladu RH, Hrvatski sabor, sudove i DORH da u okviru svojih nadležnosti poduzmu hitne i konkretne mjere kako bi se hrvatski građani zaštitili od pljačke i ovrha.

Također pozivamo nadležne da  žurnom zakonskom regulativom uvedu reda u bankarsko i štedno kreditno poslovanje, kako bi zaštitili naše građane od blokiranja računa, pljačke i ovrha.

Upozoravamo da su blokade i ovrhe samo posljedice te da se nastali problemi ne mogu riješiti samo Ovršnim zakonom, već je potrebno izvrišiti niz promjena od Zakona o obveznim odnosima do niza zakona koji reguliraju bankarsko i štedno kreditno poslovanje.

Poziv na prosvjed oštećenika Raiffeisen zadruga objavljujemo u cijelosti.

POZIV NA PROSVJED

PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA ILEGALNIH RAIFFEISEN ZADRUGA

Prosvjed će se održati:

17.12.2016/subota/ u 17,00 sati

u Zagrebu ispred Hrvatskog narodnog kazališta

 

Prosvjedom se želi ukazati na:

- kriminalnu hobotnicu čiji krakovi sežu u sam vrh vladajućih i pravosudnih struktura, te pljačku ilegalnih kreditnih ureda i štedionica koje na prevaru i bez ikakve kontrole i nadzora ovršuju svoje klijente služeći se kriminalnim i lihvarskim metodama,

- probleme građana koji su ovršeni i blokirani od strane nelegalnih austrijskih zadruga, a koje su na području Hrvatske poslovale na sivo (ili na crno), bez prijavljivanja svojih poslovnih aktivnosti i bez potrebnih dozvola, a te nelegalne zadruge pokrenule su pravno nevaljanim javnobilježničkim ispravama ovršne postupke koji su osnov za blokade imovine i računa, te oduzimanja novčanih sredstava, imovine i provedbi deložacija.

- drugi problem neriješeno pitanje ovršenih i osiromašenih od strane nelegalnih kreditnih ureda, koji su se uspjeli registrirati kod trgovačkih sudova za kreditno poslovanje iako za to nisu imali nikakvih uvjeta. Organiziranom pljačkom preko tih „kreditnih ureda“ na desetke tisuća ostalo je bez financijske i materijalne imovine, bez svojih domova. Proveli su pljačku pred očima cjelokupne javnosti. I ne samo da su prenijeli imovinu na sebe bez ikakvog osnova, već su i silom izbacivali ljude iz njihovih domova, prijekim sudom-upadima dok nikog nije bilo doma, preprodavali stanove i kuće višestruko vrijednije od visine duga, dok su istovremeno preko trećih pravnih osoba vršili zapljenu novčanih sredstava putem FINE.

- treći vrlo značajan problem su kartične kuće koje se na gotovo jednak lihvarski način ponašaju prema građanima. Godinama kartične kuće bez ikakvog nadzora obračunavaju lihvarske kamate, povećavaju glavnice, ovršuju i blokiraju sve redom, a građani uopće ne znaju, niti imaju bilo kakav podatak koja je visina njihovog stvarnog duga, koliko su otplatili, i sl. jer takvu obavijest gotovo da je nemoguće od njih dobiti. Metoda naplate je ista: blokada računa, zapljena novčanih sredstava, zabilježba ovrhe na imovini, prodaja imovine, iseljavanje dužnika.

 

Sve dosadašnje vlasti u RH su obećavale da će poduzeti konkretne mjere kako bi se zaštitili građani opljačkani od nelegalnih Raiffesen zadruga, ali po tom pitanju nije ništa učinjeno i zbog toga:

 

MI OŠTEĆENICI ILEGALNIH RBA ZADRUGA TAKOĐER VAS POZIVAMO NA

PROSVJED PROTIV

- KORUMPIRANIH POLITIČKIH ELITA KOJE KORISTE INSTITUCIJE REPUBLIKE HRVATSKE ZA OSOBNO BOGAĆENJE KROZ PLJAČKU HRVATSKE DRŽAVE I GRAĐANA, A U SPREZI SA VANJSKIM KRIMINALNIM ORGANIZACIJAMA.

 

Kao primjer navodimo da smo DORH-u podnijeli više stotina kaznenih prijava, te tajne dokumente Austrijske agencije za nadzor financijskih tokova, no DORH više vremena potroši istražujući bezazlene grafite saborskog zastupnika Pernara, umjesto da progoni

one koj su opljačkali Hrvatsku i njezine građane, a silne milijune EUR-a  drže na tajnim računima u inozemnim bankama.

- POZIVAMO DA NAS PODRŽIŠ,TE SVOJIM DOLASKOM PRUŽIŠ PODRŠKU BORBI PROTIV LICEMJERNIH HRVATSKIH LOPOVA KOJI IMAJU SVOJE AGENTE U HRVATSKOM SABORU, VLADI,  POLICIJI TE U HRVATSKIM SUDOVIMA, TE UZ NJIHOVU PODRŠKU PLJAČKAJU HRVATSKU DRŽAVU I HRVATSKE GRAĐANE.

 

- PROTIV ONIH KOJI SVAKODNEVNO PREKO SVOJIH UZURPIRANIH MEDIJA OBMANJUJU HRVATSKE GRAĐANE, A KROJE ZAKONE KOJIMA SE OSIROMAŠUJU GRAĐANI A BOGATI POSTAJU JOŠ BOGATIJI.

 

- POZIVAMO VAS NA PROSVJED I PROTIV PROGONA: NOVINARA, AKTIVISTA, OPOZICIONIH POLITIČARA, SVIH KOJI RAZMIŠLJAJUDRUKČIJE I BORE SE ZA BOLJU I POŠTENIJU HRVATSKU,  A NE RADE U INTERESU MEĐUNARODNIH KORPORACIJA KOJIMA JE U INTERESU SAMO NJIHOV PROFIT MAKAR BIO I PROTUZAKONITO STEČEN.

 

- MOŽEMO LI VJEROVATI U HRVATSKO SUDSTVO KAD ONO NIJE OSUDILO JOŠ NIKOGA ZA PRETVORBENI KRIMINAL, UPROPAŠTAVANJE PODUZEĆA I PLJAČKU DRŽAVNE IMOVINE I HRVATSKIH GRAĐANA?

SPRIJEČIMO DA LIJEPA NAŠA POSTANE OLIČENJE PRIMITIVIZMA, NASILJA I KRIMINALA.

 

„Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam šutio; jer nisam bio komunist. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam šutio; jer nisam bio socijaldemokrat. Kada su došli po sindikaliste, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalist. Kada su došli po mene, više nije bilo nikog da se pobuni.“

 

Oštećenici/opljačkani/ od ilegalnih Raiffeisen zadruga

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga