forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DSŽ - PROGLAS ŽENAMA REPUBLIKE HRVATSKE
DSŽ - PROGLAS ŽENAMA REPUBLIKE HRVATSKE PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 07 September 2016 09:17

DSŽ- PROGLAS ŽENAMA REPUBLIKE HRVATSKE

- vaš glas jedina i najveća opomena i kazna -

Demokratska stranka žena je u svom programu, a i u svakoj prilici isticala da je „ekonomski neovisna žena“ jedino istinski slobodna žena, a sve ostalo je demagogija i licemjerje.

Da bi došla do ekonomske neovisnosti i slobode, žena mora biti ravnopravno uključena u sve segmente društvenih aktivnosti.

Jedna od bitnih pretpostavki da žene ostvare svoja prava i ravnopravnost u društvu je aktivno i ravnopravno sudjelovanje u društvenom i političkom životu naše države Hrvatske.

Trebalo je dugo vremena da se žene izbore za svoje opće biračko pravo, međutim da bi žene zauzele odgovarajuća mjesta na izbornim listama kako kvantitativno tako i kvalitativno, te na taj način i aktivno sudjelovale u izborima, odnosno ušle u odgovarajuća predstavnička tijela (Hrvatski sabor, skupštine, vića i dr.) čini se da je bitka tek na samom početku.

Pitanje je svih pitanja, da li treba čekati da sazrije svijest muškaraca, da konačno shvate da smo mi njihove majke, kćeri, sestre,bake, supruge...., da smo im dale život i da smo spremne uvijek podijeliti s njima sve što imamo, ili mijenjati našu žensku svijest i shvatiti da ne trebamo biti žrtve ničijeg egoizma i staviti do znanja našim muškarčinama da i mi šibu u ruci imamo, pa ako zatreba i batinu, a to su naši glasovi na izborima, te da ih itekako možemo kazniti za njihov egoizam i nepoštivanje nas žena?!!!

U svim političkim strankama, a pogotovo onim vladajućima na sva zvona se ističu forumi žena i udruge žena, koje eto imaju značajnu ulogu u tim strankama.

Da licemjerje bude još veće vladajuće stranke donesoše i Zakon o ravnopravnosti spolova i Izborni zakon po kojima bi se trebala bar formalno poštivati ravnopravnost žena na izborima, pa čak propisaše i visoke kazne za nepoštivanje tih zakona.

Međutim, od donošenja zakona evo dođoše nam i drugi izbori za Hrvatski sabor, a veliki broj stranaka, osobito onih vladajućih koje se u svojim programima zavjetuju za ravnopravnost žena, bezobzirno i besramno krše zakone koje su sami donijeli, čak i pod prijetnjom drakonskih novčanih kazni, jer baš ih briga za kazne kad ne plaćaju iz vlastitog džepa već će to ionako platiti iz proračuna svi građani Hrvatske.

Žena nikad manje na izbornim listama, a vjerojatno, vidjet ćemo uskoro niti u Hrvatskom saboru.

Kontradiktornim i besmislenim zakonskim odredbama i uvođenjem „ muške kvote“ čak osujetiše Demokratsku stranku žena da  izađe na izbore u svim izbornim jedinicama kao u proteklim izbornim ciklusima i sa svojih  prosječno 80% žena na listama, bar simbolično doprinese većem statičkom broju žena na izbornim listama u RH.

No možda je to i bolje, jer sad glasno mi u DSŽ možemo dreknuti „ CAR JE GOL“-žene, pa zar to još uvijek ne vidite.

A forumi žena i mnoštvo udruga žena, od sto glasa-glasa čuti nije, tek pokoje nemušto gunđanje „ nas nitko ništa nije pitao“???

Vlastodršci tako pokazaše svoju bijedu i licemjerje, te koliko im je stalo do ravnopravnosti žena. A što bi mi žene trebale učiniti-slegnuti ramenima i po ne znamo koji put opet im dati svoj glas i zaokružiti naše vrle „muškarčine“?

Ne drage moje žene, mi u DSŽ nismo se nikada s tim pomirile i već davno je naša svijest na razini da smo shvatile- imamo moćno oružje u našim rukama, a to je naš GLAS na izborima.

Zato pozivamo sve žene u RH, da za sve one političke stranke koje ne poštuju žene i njihova temeljna ljudska prava, konačno na ovim izborima donesu pravu odluku i da im je:

- vaš glas jedina i najveća opomena i kazna -

 

U Zagrebu, 07.09.2016.

Predsjednica DSŽ

Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga