forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DSŽ stranci "PAMETNO" - lagati nije "pametno"-
DSŽ stranci "PAMETNO" - lagati nije "pametno"- PDF Print E-mail
Written by dsz   
Friday, 19 August 2016 17:36

 

Glavnim urednicima:

Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Indexa

i drugim glavnim urednicima koji su objavili ili prenijeli

netočne informacije

-priopćenje ostalim medijima-

Zahtjev na ispravak netočno objavljene informacije

U Jutarnjem listu od 19. kolovoza 2016. godine,  a i u drugim medijima objavljena je ili prenijeta netočna informacija odnosno notorna laž koju je iznijela predsjednica stranke Pametno da na njihovim listama za izbor zastupnika za Hrvatski sabor ima najviše žena 46,7% a prva slijedeća lista da ima tek 33,3% žena.

Nama u Demokratskoj stranci žena nije jasno odakle je predsjednica stranke Pametno izvadila ove podatke, pa zaključujemo da ili ne zna računati  ili zlonamjerno iznosi lažne podatke kako bi prikupila jeftine političke poene kod ženskog biračkog tijela.

Žao nam je što se i ovako jeftinim trikovima i lažima umjesto istinskim programima kojima će se založiti za prava žena, stranka "pametno" pokušava osvojiti žensko biračko tijelo.

Na listama Demokratske stranke žena ne samo da je daleko  najviše žena 56,25% već su na prijedlog upravo muških kandidata na tri od četiri naše izborne liste na prvih osam mjesta žene, pa tek onda šest muških kandidata, a na listi za dijasporu je 50% žena dok je na prvom mjestu je muškarac.

Nažalost, na ove izbore DSŽ nije bila u mogućnosti da izađe sa svojim listama na sve izborne jedinice zbog manjka muških kandidata, odnosno poštivanja propisane tzv. "muške kvote", kao što je to bilo u proteklim izbornim ciklusima kada smo na listama imali od 80% do 100% žena.

Zbog iznesenih neistina odnosno notornih laži kojima predsjednica stranke Pametno pokušava skupiti jeftine poličke poene, a pri tome nanijeti političku štetu  u izbornoj utrci  drugim sudionicima a osobito Demokratskoj stranci žena, zahtijevamo od svih glavnih urednika medija koji su objavili odnosno prenijeli ovu neistinitu informaciju da je isprave i objave u svojim medijma, temeljem članka 40. Zakona o medijima.

 

Predsjednica DSŽ

Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga