forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ “PRAVO I PRAVDA” idu dalje”
“PRAVO I PRAVDA” idu dalje” PDF Print E-mail
Written by dsz   
Friday, 19 August 2016 17:33

“PRAVO I PRAVDA” idu dalje”

 

-Demokratska stranka žena, je dana 13.08.2016. godine (subota) u 10,00 sati, predati liste za zastupnike za Hrvatski sabor za četiri izborne jedinice (V, VI, VII i XI).

Iako je Demokratska stranka žena u prijašnjim izbornim ciklusima za zastupnike za Hrvatski sabor, izlazila na svim izbornim jednicima sa 80% do 100% žena na svojim listama, nažalost ovoga puta izlazimo na izbore samo u četiri izborne jedinice zbog tzv. “ženske kvote” na izbornim listama koju su vladajuće stranke/SDP i HDZ/ usvojile u Izbornom zakonu, a koje se nisu pridržavale na prošlim, a niti na ovim parlamentarnim izborima, čak i pod prijetnjom rigoroznih sankcija.

Međutim Demokratskoj stranci žena nije problem “ženska kvota” već nedovoljan broj muških kandidata tzv.“MUŠKA KVOTA” koja jetom kontradiktornom i kontraproduktivnom odredbom instalirana u Izborni zakon, a po kojoj na listama mora biti i najmanje 40% muškaraca.

Zbog toga nažalost ovoga puta DSŽ neće moći u značajnoj mjeri povećati prosjek žena na listama za Hrvatski Sabor.

Otežavajuća okolnost za DSŽ je bila i ta što su joj tri koalicijska partnera na dan potpisivanja već dogovorenog Koalicijskog sporazuma na nekorektan način zabila nož u leđa.

Listu Demokratske stranke žena podržava Sindikat nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske.

Na našoj listi se nalaze i predstavnice prevarenih i opljačkanih radnica Kamensko kojima do današnjeg dana nisu isplaćene otpremnine.

Demokratska stranka će na ovim izborima nastupati pod sloganom

“PRAVO I PRAVDA”

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga