forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ PROSVJED ZBOG RASPRODAJE HRVATSKE
PROSVJED ZBOG RASPRODAJE HRVATSKE PDF Print E-mail
Written by dsz   
Monday, 23 May 2016 09:06

 

HRVATSKI laburisti - Stranka rada prosvjedovali su u subotu u 17,00 sati  na zagrebačkom Zrinjevcu zbog najavljene privatizacije i rasprodaje državnih tvrtki.

Potporu su im svojim dolaskom dali Hrvatska udruga radničkih sindikata, Demokratska stranka žena, Sindikat nezaposlenih Hrvatske, Novi sindikat, Slobodna Hrvatska i Radnička fronta.

Na skupu je govorilo više govornika, a među zapaženijima je bio i govor predsjednice Demokratske stranke žena, Maje Marije Jelinčić, a čiji govor prenosimo u cijelosti:

Poštovane radnice i radnici, nezaposleni, umirovljenici

studenti i učenici,

dragi građani,

čast mi je da Vam se danas na ovom prosvjednom skupu  mogu obratiti ispred Demokratske stranke žena Hrvatske te Sindikata nezaposlenih Hrvatske - Akcija nezaposlenih Hrvatske.

Počet ću sa izrekom Georga Orvela : NAROD KOJI IZABERE KORUMPIRANE, PREVARANTE,LOPOVE I IZDAJNIKE NIJE ŽRTVA VEĆ SUDIONIK.

I mi bismo bili sudionici da smo odabrali Timov tim - ali nismo.

Timov tim nam je nametnut kao što su  nam obmanama  nametnute i politike koje su  kroz ovih 25 godina dovele  državu u dužničko ropstvo a narod na prosjački štap.

Počev od same pljačkaške  pretvorbe i privatizacije, za koju su nam neki od najodgovornijih u zemlji govorili da je to ono  NAJBOLJE  što se Hrvatskoj moglo dogoditi.

A dogodila se pljačka imovine koju su stvarale naše- radničke ruke ...

Danas smo tu da kažemo Timu - DOSTA

DA DOSTA GOSPODO, jer ova zemlja je teško bolesna od uhljeba i raznih parazita.

Ne dozvolimo  dalju rasprodaju preostalog  nacionalnog blaga i onoga što je najvrijednije u našoj državi....ma nedamo im gospodo NIŠTA. jer za nas je sve vrijedno, sveto i naše...

 

Dosta su pojedinci punili svoje džepove skrivajući se iza retorike domoljublja i hrvatske zastave...a nas zaista kao stoku sitnog zuba prevodili preko osušenog korita rijeke...

 

U vrijeme Vlade Zorana Milanovića slušali smo kako je to najgora Vlada do sada, no na žalost moramo si   priznati  da je ova Vlada –TIMOVA Vlada  -  potukla sve rekorde.

Jer zaglušujuća buka od spominjanja reforme i različitih mjera svela se, dragi moji sunarodnjaci, na običnu rasprodaju bud zašto naših dobara  sa kojom prodajom  bi se ev. pokrpale neke proračunske rupe i napunili i opet, i opet , neki privatni džepovi...

Upravo kada sam pozivala na prosvjed jedan emigrant iz Kanade mi je kazao : Nećete napraviti ništa jer u Kanadi su u većini slučajeva vlasnici korporacija i velikih kompanija stranci...Njih 2% drže sve, a  radniku nije važno za koga radi već da je za rad  plaćen .

Naša iskustva su do sada takva da je vrlo važno tko nas zapošljava i tko nas plaća, jer ti novopečeni tajkuni i vlasnici nekada naše imovine  uglavnom su pojedinci, koju imovinu su priskrbili političkom podobnošću, menadžerskim ugovorima, a tvornice i poduzeća  poharali, nakon što su prethodno imovinu obezvrijedili, radnike izvarali i bacili na ulicu u čestim primjerima i bez zarađenih plaća.

Naša Slavonija, nekada žitnica Europe je opustjela i njome caruje ambrozija. A i tu ambroziju su nam uvalili s nekvalitetnim GMO žitom iz uvoza..

Mladi nemaju perspektivu za normalan porodični život kakvim su generacijama naučeni živjeti, odlaze s kartom u jednom smjeru bez planiranog povratka ali nije to ispunjenje obećanog projekta širenja tržišta rada i ZAPOŠLJAVANJA JEDNAKIH ŠANSI već je to početak i nastavak katastrofalne demografske slike koja nas očekuje...

S toga tražimo da se zazelene slavonska polja našim autohtonim sortama i eko proizvodima ...jer imamo uvjete za to.

 

U našoj državi je 90% imovine u privatnom vlasništvu i to je ono čega se europski i naši hoštapleri žele dokopati...Zato i imamo kreditiranje RBA Zadruga, Franka i slično - žele nas lišiti imovine i podjarmiti ... I to na žalost uspješno čine..

 

Nažalost za mnogo toga smo krivi i mi koji smo ovdje, ali i oni koji nisu s nama jer zbog sitnih malih interesa i vlastitog egoizma nismo se uspjeli udružiti da zajedničkim snagama, stanemo na put pohlepi vlastodržaca koji evo već treće destljeće pustoši našu nam najdražu Hrvatsku.

S toga Vas danas pozivamo da se od sada svi oni kojima je stalo do Hrvatske zajednički borimo protiv svih onih koji upropaštavaju i porobljavaju Hrvatsku.

A našu TIM -TOM vladu pozivamo :

- da odmah obustavi bilo kakvu rasprodaju naših strateških tvrtki kao što su INA, Podravka, Končar, HEP, HAC i ostale, te nacionalnog blaga vode,  šume, poljoprivredno zemljište…..

- da ne svodi zdravstvenu reformu samo na haračenje po džepovima građana

- da mirovinsku reformu ne svodi na: plaćaj doprinose četrdeset godina, a radi do groba

- da  ograniči -  ukine rad na određeno vrijeme

- da stane na kraj haračenju i lihvarenju građana, od strane banaka i kojekakvih Raiffaesen i drugih zadruga i kamatara

- da ograniči ovrhovoditelje, javne bilježnike i odvjetnike da u ovrhama pljačkaju i osiromašuju građane.

- da blokiranim građanima se pomogne kako ne bi bili do kraja osiromašpeni i opljačkani

- da odmah osmisli efikasan program za zapošljavanje kako bi se zaustavio egzodus naših građana, a osobito mladih iz Hrvatske.

Sve ovo što sam nabrojala i još puno toga možemo izboriti samo zajedničkim snagama i zato Vas po ne znam koji put pozivam da udružimo sve zdrave snage kako bismo se izborili za Hrvatsku kaku svi želimo.

Još jedanput hvala na strpljenju i živjeli

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga