forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA - POZIV NA PROSVJED
DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA - POZIV NA PROSVJED PDF Print E-mail
Written by dsz   
Thursday, 19 May 2016 09:48

 

DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA - POZIV NA PROSVJED
DSŽ se pridružuje prosvjedu koji u subotu 21.05.2015. u 17 sati na Zrinjevcu u Zagrebu organiziraju Hrvatski laburisti- Stranka rada, te poziva sve članove i simpatizere DSŽ i Sindikata nezaposlenih Hrvatske da se odazovu ovom skupu kako bi vlastodršcima poslali poruku što mislimo o rasprodaji Hrvatske. Tekst poziva Hrvatskih laburista objavljujemo u cijelosti.
Predsjednica DSŽ i SNH
Marija Jelinčić

Hrvatski laburisti – Stranka rada
SREDIŠNJI URED
Ul. baruna Trenka 5, Zagreb

Zagreb, 17. svibnja 2016.


POZIV NA AKTIVNO SUDJELOVANJE I PODRŠKU NA PROSVJEDU UPOZORENJA

Sindikalnim organizacijama,
Organizacijama civilnoga društva,
Građanskim inicijativama,
Političkim strankama,
Građankama i građanima

Poštovani,

pozivamo vas da se u subotu 21. svibnja 2016. godine u 17 sati na zagrebačkom Zrinjevcu pridružite velikom prosvjednom skupu protiv nove velike rasprodaje obiteljskog srebra u aranžmanu domoljubne vlasti.

Mirnim prosvjedom upozorenja želimo na vrijeme upaliti alarm za uzbunu pred vjerojatnim novim valom uništavanja i pljačke poduzeća i gubitkom brojnih radnih mjesta u aranžmanu domoljubne vlasti uz asistiranje premijera računovođe.

Još se nismo uspjeli oporaviti od HDZ-ove kriminalne privatizacije iz '90-ih, a sprema nam se nova pošast dogovorena na brzinu, preko telefona, mimo kriterija i ekonomskog rezona.

Iako je zakon na to obvezuje, Vlada šest mjeseci kasni s donošenjem plana upravljanja državnom imovinom za 2016. godinu, a umjesto toga, bez suvislog i prihvatljivog obrazloženja – osim da zakrpa proračunsku rupu, daje u prodaju uspješne tvrtke poput Podravke i ACI-ja, čime izravno ugrožava interese domaće poljoprivrede i nautičkog turizma. A to je tek početak.

Da HDZ-u interesi države nikada nisu bili na prvom mjestu, već nezakonito punjenje privatnih džepova, pokazuju bezbrojne privatizacijske afere od Tuđmanove preko Sanaderove do Karamarkove vladavine. Pokazuje i najnoviji skandal prvog potpredsjednika Vlade koji ima izravnu financijsku korist od mađarskih naftaša kojima je cilj potpuno preuzimanje naše najveće nacionalne naftne kompanije.

Pokažimo da smo nešto naučili iz nakaradne privatizacijske prošlosti i okupljanjem u što većem broju zaustavimo opasnu odluku trenutačnih vlastodržaca o bagatelnoj rasprodaji državne imovine!

Kad prodaja države za sitniš postane zakon, otpor postaje dužnost!

Napomena:
Ukoliko se odlučite aktivno podržati prosvjedni skup, dobrodošli ste sa svojim organizacijskim obilježjima i parolama! Ukoliko netko od vas želi putem govornice poslati poruku okupljenima i građanima, molimo vas da nas o tome informirate najkasnije do petka, 20. svibnja. Ukoliko niste iz Zagreba, lokalne organizacije Laburista organiziraju prijevoz za svoje članove i građane, a sve detalje oko toga rado ćemo vam dati na broj 095/3890-751 (Maja Ilčić).

--
Tomislav Končevski
Predsjednik Laburista
095/3890-769

 

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga