forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ Predsjednica, majka županima-maćeha radnicima, ženama...
Predsjednica, majka županima-maćeha radnicima, ženama... PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 04 May 2016 11:41

 

Pohrliše naši siroti župani bez obzira na stranačke boje u posjetu našoj vrloj Predsjednici gospođi Kolindi Grabar Kitarović, a ona ih kao svaka dobra majka dočeka zaštitnički raširenih ruku.

I ne trepnuvši okom ispali kao iz topa da bi se smanjenjem broja županija, urušili temelji i stabilnost države. A za svaki slučaj dobro je zazvati u pomoć i pokojnog predsjednika Tuđmana, jer eto on je u temelje hrvatske državnosti ugradio kao temeljne stupove dvadesetak  županija na čelu sa županima,  a također i preko petstotinjak općina na čelu s gradonačelnicima i načelnicima.

Jer eto dvadesetak župana sa velikim ministarskim plaćetinama, skupa sa svojom popratnom svitom, te petstotinjak(555) isto tako debelo plaćenih gradonačelnika i načelnika, a mnogi od njih u patuljastim općinama samo sa popratnim audijem i sekretaricom ne predstavljaju bogzna kakav trošak za ovu našu lijepu i prebogatu državu.

Pa, iako o ovoj birokratskoj rak-rani Hrvatske, već godinama govore mnoge političke stranke i rješavanje ove zloćudne bolesti hrvatskog društva imaju u svojim programima/čak i neke stranke iz domoljubne koalicije/ našao se eto MOST koji je ovu temu stavio na dnevni red.

Naravno dirnuo je u osinje gnijezdo, svi su se digli na noge, jer je dirnuto u legla stranačkih uhljeba i parazita na kojima počiva moć,vlast i temelji vladajuće oligarhije koja već više od dvadesetpet godina harači i pljačka hrvatske radnike, umirovljenike, sirotinju....

Mnoštvo nepotrebnih jedinica lokalne samouprave, predstavljaju ogroman trošak za ovu prezaduženu državu, a često su žarišta i niza korupcijskih afera i osobito političke korupcije, pa bi se njihovim dovođenjem u sklad sa potrebama i mogućnostima ovoga društva učinile velike uštede i digla efikasnost na viši nivo, a istovremeno bi se smanjile mogućnosti koruptivnih aktivnosti.

Zbog toga pozivamo zastupnike Mosta da ne padnu na ovom testu i ustraju u svojim zahtjevima, jer reforma lokalne uprave i samouprave i kresanje povlastica je vaš ZAVJET zbog kojeg ste izabrani od naroda, inače padate u zaborav.

Istovremeno naša vrla Predsjednica, nije trepnula niti okom na prijedlog reforme mirovinskog sustava odnosno da se poveća dobna granica za odlazak u punu starosnu mirovinu sa 65 na 67 godina, a prijevremenu mirovinu u prvoj fazi na 62 a onda na 64 godine.

Ovaj prijedlog predstavlja bezočnu pljačku sadašnjih radnika, koji su niz godina svojim uplatama punili miroviski fond, a sada ih se iz radnog odnosa želi uputiti direktno na groblje.

Usput napominjemo da su u prvoj fazi opljačkani sadašnji umirovljenici, kada je u mirovinski fond nakrcano oko 100000 onih koje su zbrinjavali iz privatizacijom opljačkanih poduzeća , a tu je i dobar dio povlaštenih mirovina iako niti jedni niti drugi nisu uplaćivali u mirovinski fond/mnoštvo njih je sa 45 godina umirovljeno/.

Ovakvim prijedlozima mirovinskih reformi osobitito su opljačkane žene, jer su one sa prethodnim i ovim reformama dvostruko opljačkane, te se reforma miroviskog sustava uglavnom svaljuje na leđa žena.

Dok su prije tzv. reformi mirovinskog sustava žene mogle u prijevremenu mirovinu sa 55., a u starosnu mirovinu sa 60 godina života, sada se ta starosna dob povećava za žene za 7 godina, a nešto kasnije za prijevremenu čak za 9 godina, dok bi se muškarcima u oba slučaja ta dob povećala za 2 godine, a kasnije za prijevremenu za 4 godine.

I zar ovo nije razlog da se oglasite naša draga Predsjednice i da kažete koju riječ u korist žena, pa zar stvarno mislite da možemo biti medicinske sestre, dadilje, konobarice ili tekstilne radnice sa 67 ili 62 ili 64 godine.

Zar mislite da u tim godinama trebamo zarađivati debele plaćetine za mnoštvo uhljeba i parazita koje vi tako žestoko štitite.

Niste se baš oglasili niti kada najveće stranke koje su ugradile u izborni zakon odredbu o tzv. „ženskim kvotama“ a već na listama za izbore za Hrvatski sabor, nisu poštivali te licemjerne odredbe koje su sami donijeli.

I još se traži da domoljubne i vrle Hrvatice rađaju što više djece kako ne bi izumrla Hrvatska i da još k tome rade do 67 godina.

A nažalost svih nas odgovor tih mladih Hrvatica je pinklec na rame i partnera pod ruku, pa put u bijeli svijet i tako njih preko 100000 u zadnjih par godina.

I rađat će se negdje drugdje mladi Hrvati, a onda će se možda nekom od njih poput našeg simpatičnog TIMA smekšati domoljubno srce i onda će kad se vrate u našu Lijepu, sa nama „komunikejšn“ po nalago i u interesu EU komisija, financijsko- bankarskih i inih bjelosvjetskih robovlasničkih lobija.

Eto naša draga Predsjednice, poslušaj malo i vapaj radnika, umirovljenika, radnika, nezaposlenih i žena i ne budi nam „zla maćeha“.

Predsjednica DSŽ i SNH/ANH

Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga