forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ POZIV NA PROSVJED PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA ILEGALNIH RAIFFEISEN ZADRUGA
POZIV NA PROSVJED PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA ILEGALNIH RAIFFEISEN ZADRUGA PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 03 February 2016 08:30

 

POZIV NA PROSVJED PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA ILEGALNIH RAIFFEISEN ZADRUGA
Prosvjed će se održati:
04.02.2016/četvrtak/ u 10,00 sati
na Trgu Svetog Marka u Zagrebu ispred Hrvatskog sabora

Prosvjedom se želi ukazati na:
- kriminalnu hobotnicu čiji krakovi sežu u sam vrh vladajućih i pravosudnih struktura, te pljačku ilegalnih kreditnih ureda i štedionica koje na prevaru i bez ikakve kontrole i nadzora ovršuju svoje klijente služeći se kriminalnim i lihvarskim metodama, kupujući oglasne prostore u medijima pokušavaju zataškati ovoj primjer kriminalnog bankarskog poslovanja.
- probleme građana koji su ovršeni i blokirani od strane nelegalnih austrijskih zadruga, a koje su na području Hrvatske poslovale na sivo (ili na crno), bez prijavljivanja svojih poslovnih aktivnosti i bez potrebnih dozvola, a te nelegalne zadruge pokrenule su pravno nevaljanim javnobilježničkim ispravama ovršne postupke koji su osnov za blokade imovine i računa, te oduzimanja novčanih sredstava, imovine i provedbi deložacija.
- drugi problem neriješeno pitanje ovršenih i osiromašenih od strane nelegalnih kreditnih ureda, jer su u posljednjih pet godina, kao gljive niknula brojna trgovačka društva koja su ne znamo na koji način uspjela se registrirati kod trgovačkih sudova za kreditno poslovanje iako za to nisu imali nikakvih uvjeta. Organiziranom pljačkom preko tih „kreditnih ureda“ na desetke tisuća ostalo je bez financijske i materijalne imovine, bez svojih domova. To je najsurovija pljačka koju je živ čovjek vidio, i vjerovatno nigdje provedena osim u Hrvatskoj. Proveli su pljačku pred očima cjelokupne javnosti. I ne samo da su prenijeli imovinu na sebe bez ikakvog osnova, već su i silom izbacivali ljude iz njihovih domova, prijekim sudom-upadima dok nikog nije bilo doma, preprodavali stanove i kuće višestruko vrijednije od visine duga, dok su istovremeno preko trećih pravnih osoba vršili zapljenu novčanih sredstava putem FINE.
- treći vrlo značajan problem su kartične kuće koje se na gotovo jednak lihvarski način ponašaju prema građanima. Godinama kartične kuće bez ikakvog nadzora obračunavaju lihvarske kamate, povećavaju glavnice, ovršuju i blokiraju sve redom, a građani uopće ne znaju, niti imaju bilo kakav podatak koja je visina njihovog stvarnog duga, koliko su otplatili, i sl. jer takvu obavijest gotovo da je nemoguće od njih dobiti. Metoda naplate je ista: blokada računa, zapljena novčanih sredstava, zabilježba ovrhe na imovini, prodaja imovine, iseljavanje dužnika.
Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam šutio; jer nisam bio komunist. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam šutio; jer nisam bio socijaldemokrat. Kada su došli po sindikaliste, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalist. Kada su došli po mene, više nije bilo nikog da se pobuni.
Sv

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga