forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ OTVORENO PISMO MOSTU
OTVORENO PISMO MOSTU PDF Print E-mail
Written by dsz   
Monday, 23 November 2015 11:53

DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA
10 000 Zagreb, Dinarska 39
tel. 099 45 99999   e mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.dsz.stvaram.info

ČLANICA KOALICIJE
“RADA I SOLIDARNOSTI”

OTVORENO PISMO MOSTU
PRIOPĆENJE-svima

MOST ili ćuprija?
–otvoreno pismo-

Most koji je dobio veliko povjerenje građana, da provede neophodne društvene reforme o kojima dugi niz godina postoji suglasje svih oporbenih političkih faktora izuzev onih koji se mijenjaju na vlasti HDZ/SDP i njihovih satelita, ovih je dana objavio svoju pregovaračku platformu „Lokalna i regionalna samouprava“ kao jednog od temeljnih dokumenata u pregovorima oko sastavljanja nove Vlade RH.
Nećemo ovdje detaljnije analizirati sadržaj prijedloga za reformu Lokalne i regionalne samouprave s kojom se načelno možemo složiti, uz primjedbu da će se tu morati ugraditi još niz detalja i kriterija.
Međutim, ono što smatramo problematičnim u prijedlogu Mosta su rokovi za provođenje tih promjena, a kako se navodi u prijelozima reforme bi se trebale provesti „ Najkasnije do kraja 2019. godine“, a to bi značilo do kraja mandata nove Vlade RH i novog saziva Hrvatskog sabora.

E pa gospodo iz Mosta - „to ne bu išlo“

Očigledno ste popustili pod pritiskom u pregovorima s HDZ/SDP-om, te određivanjem ovog roka za provođenje reformi-vi ste pristali na to da te reforme nikada neće biti provedene.
Demokratska stranka žena, koja već deset godina ima u svom programu reformu Lokalne i regionalne samuprave samouprave koja je vrlo slična ovoj vašoj koju predlažete, ali nažalost nije poput vas došla u priliku da je i provede, šalje prijateljski apel izabranim saborskim zastupnicima s liste MOST-a, da se ne daju navući na tanak led velikih igrača HDZ-a i SDP-a.
Gospodo, njima reforma Lokalne i regionalne samouprave nije niti na kraj pameti, jer svi ti silni gradonačelnici i župani/i ogromni broj uhljeba koji uz njih dolazi/ su grana na kojoj oni sjede i održavaju se naizmjenično na vlasti više od dvadesetpet godina, te im ne pada na napamet da pile granu na kojoj sjede.
Zbog toga ako istinski želite provesti reformu Lokalne i regionalne samouprave, ona MORA biti provedena do mjeseca svibnja 2017. godine, odnosno prije sljedećih lokalnih izbora, tako da se novi lokalni izbori provedu po novim propisima.
Svi drugi rokovi su besmisleni i znače da reforma Lokalne i regionalne samouprave neće nikada biti provedena, odnosno i kada bi se provela bila bi primjenjena tek na lokalnim izborima 2021. godine.
I zato vas poštovani zastupnici iz MOSTA, molimo da ne dozvolite da „veliki meštri sruše“ MOST i prevedu žedne preko „ćuprije“ i vas i vaše birače, a i sve nas ostale koji smatramo da su ove reforme biti ili ne biti za našu Domovinu.

S poštovanjem,

Predsjednica DSŽ

Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga