forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DSŽ-Peđa javi seee..!!!
DSŽ-Peđa javi seee..!!! PDF Print E-mail
Written by dsz   
Thursday, 22 October 2015 11:54

DSŽ-Peđa javi seee..!!!

Demokratska stranka žena koja je podnijela prijedlog za ocjenu ustavnosti Izmjena i dopuna Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, suzdržavala se od komentiranja Odluke Ustavnog suda RH, kojom je prihvaćen veliki broj prijedloga DSŽ, te praktično srušene najnovije izmjene i dopune Izbornog zakona.
Pljuštale su orkestrirane uvrede i neprimjereni komentari od strane Peđe Grbina  „glasno-gromovnika“ Kukuriku koalicije, te još niza udruga, foruma i organizacija tzv. zaštitnika ženskih prava, usmjerene prema Ustavnom sudu i DSŽ.
Demokratska stranka žena koja se istinski bez fige u džepu zalaže za prava žena, strpljivo je čekala izbore i kandidacijske liste, kako bi se uvjerila da je bila potpuno u pravu što je podnijela prijedlog za ocjenu ustavnosti Izbornog zakona.
Da su DSŽ i Ustavni sud RH bili potpuno u pravu dakazuje:
-    da je bilo nepotrebno uvođenje skupljanja potpisa političkim strankama 1500 birača, dokaz je da se na ove parlamentarne izbore prijavilo upola manje lista nego na prethodne.
-    da je bilo nepotrebno povećanje broja potpisa birača za nezavisne kandidate sa 500 na 1500, jer se na ove izbore prijavilo samo šest nezavisnih kandidata, a jedna lista je nevažeća, jer čak poznati saborski zastupnik Branko Vukšić nije uspio skupiti 500 pravovaljanih potpisa.
-    da su tzv. „ženske kvote“ i „jedan preferncijalni glas“ bili najobičnija dimna zavjesa i farsa kako bi se donio ovaj nedemokratski Izborni zakon isključivo radi eliminacije političkih protivnika, dokazuju  utvrđene izborne liste na kojima upravo predlagači i donositelji Izbornog zakona SDP i njegova koalicija na četiri svoje lista nemaju 40% žena, a HDZ i njegova koalicija na 11 lista.
Ženske kvote na svojim listama imaju upravo male stranke, koje su vlastodršci donošenjem Izbornog zakona htjeli eliminirati iz izborne utrke.
Osim toga kad Peđa Grbin vjeruje toliko preferencijalnim glasovima zašto svoje drugo mjesto na listi nije prepustio nekoj ženi, a sebe stavio na četrnaesto mjesto.
-    da Ustavni sud RH nije ukinuo odredbu o zabrani kandidiranja osoba koje su osuđene za kaznena djela protiv službene dužnosti: zlouporabu položaja i ovlasti/ovo se osobito odnosi na lakša kaznena djela/ vjerujte nam da bi Remetinec, pred ove, a i svake iduće izbore bio prepun nepodobnih političkih protivnika koji nisu po volji vlastodršcima.
Na kraju zahvaljujemo se Ustavnom sudu RH, koji je ima hrabrosti donijeti ovu povijesnu odluku, kojim je zaštitio demokraciju i višestranačje u RH, a protiv svih parcijalnih i antidemokratskih intersa.


Predsjednica DSŽ
Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga