forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DSŽ akcije za DAN ŽENA
DSŽ akcije za DAN ŽENA PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 11 March 2015 07:41

U Zagrebu  08.ožujka za DAN ŽENA, na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Demokratske stranke žena i  Sindikata nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske/, održana je tradicionalna manifestacija obilježavanja Dana žena. Na štandu DSŽ podijeljeno je preko tisuću narcisa, a također više od tisuću čajeva s medom, kava, sokova i ostalog.
Tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana žena, bila je opća nezaposlenost-osobito žena i mladih, pa je stoga DSŽ krenula u sveopću kampanju za ostanak mladih u RH. Država bez mladosti je država bez budućnosti.
Akcija za ostanak mladi u svojoj Domovini, provoditi će se cijelu ovu godinu pod sloganom: OSTANITE OVDJE TU JE VAŠ DOM
Mlade posebno pozivamo da se pokrenu te da se zajedno s nama izbore za svoju budućnost u svojoj Domovini.


Ženama je također poslana poruka, da ako mogu biti predsjednice RH, Vlade RH i Ustavnog suda, onda mogu i sve ostalo.
U razgovorima sa ženama, mladima i nezaposlenima, te ostalim građanima se naglašavalo koje aktivnosti iz svoga programa su do sada provodili DSŽ i SNH a posebno smo se
u svom dosadašnjem radu zalagali za:
- ravnopravnost žena u društvu,
/pravo na jednak pristup svim poslovima, jednaku plaću za isti rad, zaštita majčinstva, zaštita djece i obitelji/
- zaštita prava nezaposlenih i zaposlenih na određeno vrijeme,
/protivimo se izmjenama Zakona o radu kojim se radnici dovode u položaj roba, izmjenama mirovinskog sustava gdje je mirovina=socijalna pomoć, izmjenama zdravstvenog sustava gdje pravo na zdravlje imaju samo oni koji imaju novac/.
Pokretali smo razne inicijativa za zapošljavanje i samozapošljavanje-Investicijski fond nezaposlenih Hrvatske , te aktivno sudjelujemo u organiziranju zapošljavanja nezaposlenih-prijave programa za EU fondove/.
Na štandu je vladala velika zainteresiranost za aktivnosti Demokratske stranke žena i Sindikata nezaposlenih Hrvatske, te su uz razgovor, topli čaj i kavu, podijeljeni i leci sa porukama:
-    OSTANITE OVDJE TU JE VAŠ DOM
-    DSŽ DESET GODINA VJERNA NARODU

 

 

Last Updated on Wednesday, 11 March 2015 07:49
 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga