forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ ČESTITAMO 08. OŽUJKA - MEĐUNARODNI DAN ŽENA
ČESTITAMO 08. OŽUJKA - MEĐUNARODNI DAN ŽENA PDF Print E-mail
Written by dsz   
Thursday, 05 March 2015 09:27
DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA

10 000 Zagreb, Dinarska 39, tel. 099 45 99999

www.dsz.stvaram.info e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

SINDIKAT NEZAPOSLENIH HRVATSKE

/AKCIJA NEZAPOSLENIH HRVATSKE/

10000 Zagreb, Dinarska 39, tel. 099 45 99999

e- mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it www.dsz.stvaram.info

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - svima

ČESTITAMO 08. OŽUJKA - MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Demokratska stranka žena i Sindikat nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske/, upućuje čestitke svim ženama u RH povodom 8. ožujka Dana žena i poziva ih na punu solidarnost u borbi za ravnopravan položaj žena u našem društvu, za veću zaposlenost svih- a osobito žena i za ostanak mladih u RH.

Prije više od 100 godina žene su se izborile da jedan dan u godini bude naš dan.

 

Te davne 1910 godine žene su se izborile za pravo glasa, pravo na rad, pravo na profesionalno usavršavanje i ukidanje spolne diskriminacije. Borile su se za ravnopravnost žena u društvu.

 

 

Danas, 100 godina poslije žene su i na dalje u neravnopravnom položaju u društvu. Na žalost počev i od samih naših obitelji...

Zbog vladavine gotovo istih političkih struktura već uskoro 25 godina hrvatske samostalnosti , zbog ogromnog duga zemlje i ogromne nezaposlenosti, jer upravo žene čine više od 5o % od ukupnog broja nezaposlenih, ugroženo je osnovno ljudsko pravo –pravo na rad-, a što nas žene posebno pogađa.

Iako savjesne , marljive i stručne prve su žene na meti otkaza, a također potplaćene u odnosu na muške kolege, za isti posao koji rade i više od 20 %.

Danas, budući su pogažena sva radnička prava pa i prava žena , moramo se boriti ne za nova dostignuća u pravima žena već za golu egzistenciju i očuvanje već stečenih prava od sve žešćih nasrtaja globalističke financijske moći i njihove pohlepe, te onih vladajućih i drugih struktura u društvu koje bi trebale štititi kako prava žena tako i svih ostalih građana..

Zbog katastrofalne situacije u našem društvu - nezaposlenosti - danas se prvenstveno ta borba vodi za očuvanje radnog mjesta i otvaranje radnih mjesta. Ali naša borba mora biti usmjerena i na ostanak mladih u svojoj Domovini, gdje moraju naći svoju sretnu budućnost i odgajati mlade naraštaje.

Ako ne zaustavimo odlazak mladih koji u desetcima tisuća napuštaju svoju Domovinu, naše društvo nema nikakvu perspektivu, /Država bez mladosti je država bez budućnosti./

Naši vlastodršci su gotovo u potpunosti uništili proizvodno gospodarstvo, posebno tekstilnu industriju u kojoj je bio zaposlen veliki broj žena, koje su prevarene i bez ikakve zaštite i naknade izbačene na ulicu, a sve češće ih izbacuju i sa Zavoda za zapošljavanje samo zbog toga kako bi popravili statistiku i stvorili privid o većoj zaposlenosti nego što je u stavrnosti. Govore nam, da nas žena mora biti što više u Hrvatskom saboru, pa u tom smislu pokušavaju nas zavarati sa čistom farsom, tzv. uvođenjem kvota od 40% za žene u izborne zakone, jer da su htjeli ravnopravnost uveli bi naizmjenični redosljed oba spola na listama.

Mi u DSŽ polazimo od ekonomske neovisnosti kao preduvijeta slobode čovjeka i ako tako gledamo mi žene nismo slobodne kao i ogromna većina obespravljenog hrvatskog naroda.

I s toga poručujemo svim ženama da se same moraju izboriti za svoj položaj u društvu.

Pozivamo Vas zbog toga da se okupimo i obilježimo DAN ŽENA- dana 08. ožujka u 10,30 sati u Zagrebu na Trg bana Josipa Jelačića ispred Hypo banke na štandu DSŽ i SNH - gdje ćemo uz podjelu cvijeća, čajeva, kava i sokova, razgovarati o problemima žena, mladih i nezaposlenih.

A ove godine ćemo voditi i posebnu kampanju za ostanak mladih u RH pod sloganom:

“OSTANITE OVDJE -TU JE VAŠ DOM”

O potrebi borbe nas žena davno su shvatile upravo tekstilne radnice , koje su svoj bunt iskazale organizirano na ulicama grada Chicaga , a koji dan mi žene obilježavamo i danas kao naš dan - DAN ŽENA .

Za DSŽ i SNH/ANH

Predsjednica

Maja - Marija Jelinčić

 

Last Updated on Thursday, 05 March 2015 09:35
 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga