forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ Lesar, Jurčić, Gabrić, Holy, Sinčić......???
Lesar, Jurčić, Gabrić, Holy, Sinčić......??? PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 28 January 2015 09:21

Priopćenje za Javnost-/ Komentar/

Lesar, Jurčić, Gabrić, Holy, Sinčić......???

Ovih dana svjedoci smo dolaska još jednog meteora na hrvatsko plitičko nebo, mladog gospodina Sinčića koji je polučio značajan uspjeh u prvom krugu predsjedničkih izbora zahvaljujući protestnim glasovima nezadovoljnih birača kojima je bilo dosta višegodišnje oligarhijske vladavine HDZ-a i SDP-a, koja je ovu zemlju dovela na rub provalije.
Svoj glas Sinčiću su dali i glasači jednog dijela manjih političkih stranaka koje se nisu uvrstile niti na Josipovićevu niti na Kolindinu listu stranaka koje ih podržavaju, a među njima su i glasači Demokratske stranke žena. Naravno mi u DSŽ podržavamo i pozivamo sve mlade da se aktivno uključe u politiku i budu krojači svoje sudbine, pa tako želimo svako dobro i gospodinu Sinčiću, tim više što smo sa začetcima njegove opcije imali dobru suradnju.
Međutim, cilj našeg komentara nije da nekoga hvalimo niti kudimo već da ukažemo na jedan fenomen koji se javlja na hrvatskoj političkoj sceni koji se u pravilu ponavlja od izbora do izbora.
Na neki način HDZ i SDP su stvorili između tih dviju opcija jednu ogromnu prazninu, tzv „političku crnu rupu“ koja poput one svemirske guta sve „političke meteore“ koji se pojave na hrvatskom političkom nebu od Lesara, Jurčića, Gabrića, Holy, Kukurina,  a sada bojimo se i Sinčića.
Nikako ti naši meteori da shvate da hrvatski narod ne traži i ne treba nikakve mesije već jednu ozbiljnu „treću opciju“ koja će biti ozbiljna alternativa dosadašnjoj vladajućoj oligarhiji.
Jer, jedan Lesar, Jurčić, Gabrić, Holy, Sinčić ..., predstavljaju tek možebitne dijelove toliko željene treće opcije, a svi skupa uz potporu još nekih mogli bi predstavljati pravu i ozbiljnu alternativu dosadašnjem režimu. Naravno po već poznatoj formuli režimski i gotovo svi drugi uzurpirani mediji i agencije napuhavaju rejtinge novim političkim meteorima uz svesrdnu pomoć samozvanih plaćeničkih političkih analitičara i komentatora.
A ti prenapuhani politički baloni od sapunice raspuknu se prije ili poslije izbora.
Ovakav scenarij i model, koji joj odgovara, stvorila je upravo oligarhijska mašinerija, kako bi i dalje produžila svoju vladavinu.
Očigledno da Holy nije ništa naučila na poučcima Lesar, Jurčić, Gabrić, Kukurin i drugi, a hoće li nešto naučiti Sinčić ili kao i drugi pasti na slovu A političke abecede?
Ako je u pitanju samo osobni interes možda se može reći da su navedeni politički meteori manje više uspjeli ili će uspjeti u tom pogledu.
Većina hrvatskog naroda međutim željno očekuje onoga tko je u stanju svoj ego staviti u drugi plan i okupiti sve ono što se okupiti da, onoga koji želi podmenuti svoja leđa i preuzeti odgovornost za rješavanje nagomilanih duštvenih problema.
Onoga tko stvori treću opciju ne očekuje slava već mukotrpan i odgovoran rad za dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana.
Jesu li naši politički meteori spremni preuzeti odgovornost ili će otići linijom manjeg otpora?
Ova kataklizmička kriza je ujedno možda i posljednja prilika za stvaranje treće opcije spremne za preuzimanje odgovornosti.
Ili ćemo imati tek višekratnu repriza, prethodnih dugogodišnjih bahatih i pogubnih vladavina jedne te iste oligarhije koja će nas odvesti u ponor, uz mlaku populističku oporbu iz zadnjih redova saborskih klupa.
Netko ima povijesnu priliku da stvori spasonosnu „treću opciju“ koju hrvatski narod toliko očekuje, hoće li kod nekoga doći do velikog „KLIKA“?

Predsjednica DSŽ
Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga