forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ DSŽ -10 godina-vjerna narodu
DSŽ -10 godina-vjerna narodu PDF Print E-mail
Written by dsz   
Wednesday, 17 December 2014 09:34

DSŽ -10 godina-vjerna narodu-

Demokratska stranka žena je u utorak 16.12.2014. godine, svečanom sjednicom i domjenkom, obilježila obljetnicu 10 godina, postojanja i aktivnog političkog djelovanja.

U svih proteklih 10 godina, DSŽ je ostala dosljeda sebi i svojim načelima, služenja svome narodu, bez dodvoravanja bilo kome od vlastodržaca, pa sve do uzurpiranih medija. Iako upravo zbog medijske blokade naš glas nije dopro do jednog dijela hrvatskog naroda, ipak oni koji su čuli naš glas i naše ideje ostali su nam vjerni i zahvaljuju nam na našem trudu svojim glasovima na svim izborima.

Zbog toga, će cijelu iduću 2015. godina DSŽ, s punim pravom obilježiti sa sloganom:

„DSŽ-10 GODINA-VJERNA NARODU“.Prisutnim članovima i gostima se obratila predsjednica DSŽ-a, gospođa Maja Marija Jelinčić, koji govor prenosimo u cijelosti:

Poštovane dame i gospodo, poštovani gosti, drage članice i članovi DSŽ, dragi prijatelji,

Čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na ovom okupljanju povodom proslave 10 -godišnjice od osnivanja DSŽ.

Stranke koja je iznikla iz nezadovoljstva općom i političkom situacijom u našem društvu, a koje nezadovoljstvo i danas traje.

DSŽ je već tada prepoznala da pretvorba i privatizacija nije "ono najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi " a kako su svojevremeno tvrdili neki od tadašnjih aktualnih političara.

Naprotiv, mi smo tada upozoravali da uništavanje poduzeća, posebno proizvodnih, te gospodarstva općenito, ne može donijeti društvu i narodu ništa dobro.

Svjedočili smo od samog osamostaljenja mlade nam države čerupanju i pohlepi tadašnjih vlastodržaca i njihovih trabanata koji su počev od ukidanja Zakona o porijeklu imovine te donošenjem Zakona o pretvorbi i privatizaciji krenuli u pohod pljačke na imovinu koju su stvarale ranije generacije.

Sve što je vrijedilo, uključiv znanost i hrvatske intelektualce i znanstvenike omalovažavalo se - tako smo zgroženi slušali o kilogramu mozga koji vrijedi 2,00 DEM No neki su ipak posegnuli za lažiranjem diploma , te smo tako dobili nove intelektualce koji su zapravo toliko i vrijedili 2,00DEM/kg., mozga.

Neki od tih i danas umreženi u zastrašujuću hobotnicu moći-kroje našu sudbinu, a što je rezultiralo armijom nezaposlenih, siromaštvom, bijedom i glađu. Obilježili smo tako i Dan beskućnika, a na Međunarodni dan djeteta predsjednik RH osvrnuo se na visoki postotak gladne djece u našoj državi. Premijer čak negira tu činjenicu, a ministrica socijalne skrbi govori kako su to obitelji romske populacije koje su jako brojne, kako bi time ublažila činjenicu da su djeca od pola milijuna nezaposlenih i onih koji rade a ne primaju plaću GLADNA.

No kada bi ministrica Opačić i bila u pravu ostaje činjenica da su glad i siromaštvo ukopani u našem društvu, da su sramota ovoga društva i svih onih koji posljednjih 20 i više godina defiliraju političkom scenom i kroje nam sudbinu. Zgroženi neosjetljivošću vladajućih struktura tada i sada, nezavidnom i teškom situacijom naroda pogotovo radničke klase kojoj je uskraćeno osnovno ustavno pravo - pravo na rad - odlučili smo glasno govoriti o istini što se događa u našem društvu, a koje se godinama posprema pod tepih i koje će posljedice iz toga proizići.

Na žalost sva strahota tadašnjih poteza politike HDZ-a i njihovih satelita, garnirana s dva mandata SDP-a tzv. socijaldemokratske politike i njihovih satelita isplivala je na površinu. Zbog jasnoće naših stavova nikada nismo bili miljenici službene politike, gradskih vlasti i medija koji i nisu slobodni već služe jednoj ili drugoj opciji.

No mi će mo ustrajati na svom putu - putu istine i političkog poštenja. Obavezna desnica na srcu te puna usta riječi domoljublje, bogoljublje i čovjekoljublje davno su izgubile pravi smisao i postale obične otrcane, izlizane, fraze. Dapače ove riječi poveznica su na poharano gospodarstvo, obespravljeno radništvo, nezaposlenost, pučke kuhinje, deložacije, beskućništvo, korupciju, kriminal i upropaštenu državu Našom inicijativom svojevremeno je osnovana Koordinacija izvanparlamentarnih stranaka. Na žalost zbog pretjeranog ega pojedinaca i različitosti u svjetonazoru koordinacija nije saživjela. Naša namjera je bila ostvariti suradnju na temama u kojima imamo iste stavove.Tu posebno napominjem blokadu i cenzuru u medijima koji su najmanje slobodni i demokratski a od međunarodnih institucija tako su i ocjenjivani...

Na sve parlamentarni izbore, i lokalne u svim većim gradovima,izlazili smo u svih 10 izbornih jedinica sa 60 do 100% žena na našim listama. Zalagali smo se za ispunjenje zakonske kvote od 40% zastupljenost žena u Saboru RH, a krajnji cilj nam jest 51% žena u vlasti jer smatramo da su žene prvenstveno poštenije , odgovornije i racionalnije što je u Hrvatskoj sada nužnost.

Ovo spominjem jer u predizbornim i izbornim godinama svima su puna usta žena i ženskih prava, a nakon izbora sve padne u zaborav, a jedina su konstanta obespravljene žene... Neću sad spominjati sve naše akcije kojima smo prozivali i upozoravali vlast koje će katastrofalne posljedice imati njihove pogubne odluke.

Rezultati su jasni ogromna zaduženost države, poharani fondovi,ogromna nezaposlenost, blokirani i osiromašeni građani...

Spomenut ću samo našu inicijativu osnivanja Sindikata nezaposlenih Hrvatske, te prijedlog vladajućima za osnivanjem Investicionog fonda za nezaposlene. U Ministarstvu rada nije bilo sluha , Premijer nas je ignorirao a aktualni Predsjednik u maniri finog gospodina nas je samo saslušao. Kako bi ipak pokazali da su socijalno osjetljivi donijeli su novi zakon oporezivanja plaća no u maniri njihove nebrige za narod zakon je takav da su oni s visokim plaćama dobili puno, a oni s minimalnim plaćama gotovo ništa...Očito je politika ove države " moderno ropstvo " većine hrvatskog naroda.

Iz toga razloga naši slogani iz vremena ranijih parlamentarnih izbora " Spasimo Hrvatsku " i " Kontra kuku lele i kokoda " ostat će i nadalje našn trajni i upozoravajući slogani hrvatskom narodu.

 

Last Updated on Wednesday, 17 December 2014 09:39
 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga