forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ „Sveto Trojstvo“: Markić-crkva-Bandić
„Sveto Trojstvo“: Markić-crkva-Bandić PDF Print E-mail
Written by dsz   
Tuesday, 30 September 2014 08:50

Da nam izborni sustav ne valja i da je omogućio oligarhijsko-partitokratsku vladavinu Hrvatskom od njezine samostalnosti do danas poznato je svima, od pojedinaca, udruga, raznih građanskih inicijativa, izvanparlamentarnim pa i pojedinim parlamentarnim strankama.

U tom pravcu su pokretane i razne inicijative za promjenu izbornog sustava, kako od strane raznih udruga i građanskih inicijativa, tako i od samih pojedinih parlamentarnih stranaka.

Naravno, promjenu izbornog sustava onemogućavali su svim sredstvima HDZ i SDP jer im je taj izborni sustav omogućavao vladavinu odavdje do vječnosti.

I konačno pojavio se prijedlog djelomične izmjene izbornog sustava koji bi trebao biti zacementiran u Ustav RH, putem referenduma kao neposrednog i najdemokratskijeg oblika odlučivanja građana.

Dr. Željka Markić sa svojom udrugom „U ime obitelji“, izašla je sa referendumskim pitanjem pred građane o djelomičnoj izmjeni izbornog sustava, a koje pitanje je dosta komplicirano čak i za stručnjake, a kamoli za obične građane.

 

Iako smo pročitavši i analizirajući referendumsko pitanje odmah posumnjali da se iza slogana „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ i „Potpiši za bolji i pravedniji izborni sustav“ kriju neke sasvim druge namjere, komentirajući referndumsko pitanje još uvijek nismo sumnjali bar u dobre namjere ove inicijative, te smo si postavljali pitanje je li dr. Željka Markić istinski demokrata ili cura sa specijalnim zadacima?

Međutim, kada se konačno otkrilo, tko financira i podupire tu  građansku inicijativu, sve maske su pale.

Naravno, glavni podupiratelj je glavom i bradom gradonačelnik Milan Bandić, koji kada već nije uspio da bude Predsjednik RH, sada pod svaku cijenu želi da postane Gradonačelnik Hrvatske.

Zbog toga je kao stari politički lisac odmah dobro procijenio da bi gospođa Markić i njezina građanska inicijativa „U ime obitelji“ bili idealni za izvršavanje specijalnih zadataka.

A zadatak je izmjeniti izborni sustav i stvoriti izborni inžinjering kako bi Milan Bandić  postao Gradonačelnik Hrvatske.

Zbog toga je naš sveprisutni gradonačelnik odmah inicijativi „U ime obitelji“ dodijelio gradski prostor na besplatno korištenje, iako prostor nije dodijelio nakon više pismenih i usmenih zamolbi Sindikatu nezaposlenih Hrvatske/tek toliko da se zna koliko vodi brigu o nezaposlenima/.

Naravno, širom je otvorio kesu gradskog proračuna te na račun ove tobožnje demokratske inicijative financira iz naših džepova stvaranje izbornog inžinjeringa koji bi njemu bio pogodan za ostvarenje političkih ambicija.

I da je samo to, sa našim novcem-silnim milijunima kuna, potkupio je dobar dio medija kojima ni na kraj pameti nije da objave komentare ovakvog tipa, već se njihovo informiranje javnosti svelo na veličanje lika i djela našeg vrlog gradonačelnika.

Da ne zaboravimo u toj koaliciji koju smo simbolično nazvali „Sveto Trojstvo“ crkva je ovoga puta samozatajna, iako je njihova pomoć i podrška očigledna, valjda su izvukli pouku, pa više ne pozivaju otvoreno sa oltara za koga da se glasuje jer su njihovi favoriti uglavnom opljačkali i upropastili Hrvatsku, a dobar dio ih je i sada u Remetincu.

Stvorena je dakle neformalna tajna predizborna koalicija Bandić-crkva-Markić, a javne predizborne koalicije htjeli bi da zabrane.

Dakle da rezimiramo, zadatak za curu za specijalne zadatake što ona više i ne krije je izbornim inžinjeringom pomesti sa scene male dosadne stranke, a pogotovo njihove saveze kao što je Savez za Hrvatsku, jer te stranke vladajuća oligarhija nije do sada uspjela niti prestrašiti, a niti potkupiti, a ipak osvoje 25% glasova što posebno bode u oči.

Te male stranke koje“laju na zvijezde“ kažu pred narodom „Car je gol“ i „Popu pop a bobu bob“ treba pod hitno pomesti s političke scene i zamijeniti sa lokalnim šerifima koji su uglavnom odmetnici od HDZ-a i SDP-a,  koji iz proračuna financiraju svoje kampanje i sa pojedincima koji su bliski crkvenim krugovima, a koji bi onda vladali sa nezamjenjivim HDZ-om i SDP-om.

Na kraju krajeva tko je i do sada branio demokratsko pravo gospodinu Bandiću, gospođi Markić i ostalima sa imenom i prezimenom i likom i djelom da se kandidiraju na izborima, pa zar to nije učinio Milan Bandić sa svojom nezavisnom listom na prošlim parlamentarnim izborima i neslavno završio.

Ali što im vrijedi njihovo ime i prezime i njihova slika bez okvira/izbornog inžinjeringa/, koji bi trebali isfinacirati i „popušiti“ neinformirani građani.

Eto to vam je tako moj narode, pa biraj tko voli nek izvoli.

Predsjednica DSŽ i SNH

Marija Jelinčić

Last Updated on Tuesday, 30 September 2014 08:51
 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga